Lou – 4maand

Ik heb schrik dat ik de dingen ga vergeten en dus schrijven we het vananf nu maar mooi op. Ik kan niet zo mooi schrijven als de mama’s van Jools & Mira maar hoop zo om later aan mijn klein patatje te kunnen vertellen hoe het was.

kilo’s & cm
je weegt nu 7kg en meet 64cm, ferm vind ik dat

Slaaptijd
Wat een aantal weken geleden helemaal niet lukt, lukt nu al een stuk beter. Overdag doe je 2 tot 3dutjes van 30min tot 2u. In je slaapzak en liggend op je zijke lukt het zelfs na een paar minuutjes wenen om alleen in slaap te vallen. ’s nacht slaap je ook makkelijk 10 tot 12u, je word tussendoor wel een keer wakker maar met een tutje en een aaike over je bolleke lukt het om terug in slaap te vallen.

Etenstijd
Ondertussen ben je volledig aan de fles. Je sloeberd er zo’n 5 op een dag uit, de een al enthousiaster dan de andere. Binnen een paar dagen gaan we ook de patatjes introduceren.

Speeltijd
Het knisperboek is super leuk speelgoed en ook de pinguinmobiel blijft een topper, maar de handen van mama & papa zijn de absolute favoriet.
Je kan je  gerust 20 tot 30min alleen bezighouden: graaien naar de speeltjes op de speelmat, liggen trappel in je park of gewoon alles rustig bekijken vanuit de wipper.

De trukkendoos van je lijfje
Je handjes ken je al goed, ik denk wel dat je ze op een dag nog een keer zal kwijt zijn als je er zo blijft op sabbelen.
Al stampend met je voetjes zou je ook al een beetje verschuiven, soms kan je zelf aan de andere van de speelmat liggen door dat enthousiast getrappel. Het gebeurt dat ik je ook eens op je zij terugvind, hoewel ik er zeker van ben dat ik je op je rug had achtergelaten.
Je vindt het ook super om op je benen te staan, er verschijnt steeds een brede lach als het je lukt om vanuit zit naar staan te gaan. Ook in je emmerbadje blijf je eerst altijd even staan dansen voor je op de poep wil gaan zitten.
Met genoeg steun zo je ook al blijven zitten, een minuutje of 5 dan toch.
Je bent ook een kijker, alles moet je gezien hebben en dat zorgt er dan weer voor dat het je soms teveel wordt en je lastig kan zijn om dat je hoofdje teveel ineens moet verwerken.

Bijzondere dingen
Sinds begin deze maand zijn we ook overdag alleen thuis, papa is terug aan”t werk en dat vinden best ok. Mama & papa gingen deze maand ook voor het eerst zonder jou ergens naartoe en  jij mocht toen bij opa&oma gaan spelen.

Het leukst van al is dat je van een beestje met reflexen verandert in een klein mannetje met je eigen karaktertje en willetje, soms triest, soms lastig maar vooral een lieve lacheman

Advertenties

3 thoughts on “Lou – 4maand

  1. Goed idee! Met Mirre vragen wij ons ook vaak af: Kon Noa dat al op die leeftijd? Wanneer zijn we daar of daarmee begonnen? En ’t is allemaal nog maar zo kort geleden!
    Ik denk dat het komt omdat alles zo snel verandert. Op een maand maken die mannekes reuze-sprongen! Kijk eens naar foto’s van 2 maand terug en je kan je al amper meer voorstellen dat Lou toen nog zo klein was.

    Tot hier mijn ochtendlijke overpeinzingen. De mannen moeten uit bed nu, mama moet op tijd op kantoor zijn!

  2. Ola! Wat een fijn compliment! Véél succes! Tis allesinds een fijne herinnering hé. Want hoe cliché het ook is, je vergeet het soms allemaal zo snel!
    En wat een schoon manneke heb je daar! Lou ziet er aller schattigst uit! Jools vind het ook 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s