de vlucht

Ooit al eens uit je eigen huis moeten vluchten na een gezellige oudejaarsavond?
Wij wel, na een weekje vakantie aan zee  hoopten we op een zalig nachtje in eigen bed. Tot we na middernacht terug thuiskwamen en in ons huis een verdachte geur ging.
De buren hebben sinds een paar weken een houtkachel geinstaleerd en als de wind verkeerd zit dan waait de rook ons huis binnen, leuk is anders maar overdag verdraagt een mens dat.
Tot je dus op oudejaarsnacht in je bed ligt en eigenlijk mottig wordt van de geur. Lou op ons kamer gelegd, vensters open en hopen dat het verbeterd. Slapen lukt niet, we maken ons zorgen en krijgen precies koppijn. Dan maar schoonvader bellen en vragen of dat kwaad kan, co is geurloos dus dat zal het waarschijnlijk wel niet zijn. Terug in bed dan maar, slapen lukt echter helemaal niet meer. Waarschijnlijk maakten we ons op dat moment zorgen om niks maar toch hebben we ons boeltje gepakt en hup naar ons mama gereden om daar te gaan slapen Stel je voor dat het echt co was en er zou iets met lou gebeuren, ik moet er niet aan denken.

En eigenlijk hebben die paar uurtjes die ons resten zalig geslapen. Lou en ik in mijn oud bed en Tim op het logeerbed. De volgende ochtend bracht manlief een bezoekje aan de buurman met het verhaal en de vraag of hun schouw wel hoog genoeg is. Ondertussen pluizen we uit hoe dat nu zit met het installeren van een schouw op een lage aanbouw en zoeken we een winkel waar ze nog co-melders hebben (blijkbaar zijn die dingen uitverkocht)  ’t is dat ik niet graag problemen heb met mijn buren.

En? zijn jullie 2010 goed gestart?

Advertenties

3 thoughts on “de vlucht

  1. zo erg!
    Wij zijn ook uit ons huis moeten vluchten toen ik al 30 weken zwanger was. Ik kwam op een dag in het huis waar we toen nog zwaar in aan het verbouwen waren en het bleek van onder tot boven VOLLEDIG in het stof te liggen. En met stof bedoel ik: een laag van 10 cm ofzo. ALLES ALLES ALLES hing vol: onze meubels, badkamer (lenzenproduct, haardroger, handdoeken), keuken (dozen cornflakes, messen, borden) tot onze poezen (zo zielig!!) toe…. Onze werkmannen hadden onaangekondigd hun planning een beetje aangepast.

    écht NIET wat je wil treffen als je zo zwanger bent!! We hebben de katten ingeladen en zijn twee weken bij vrienden in getrokken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s