Brief aan mijn zoon

Louke,

18 maanden ben je nu dat is officieel geen baby meer . Je bent nu een echt peuterkindje en dat hebben we kunnen merken, de goede en minder goede kanten ervan. Vandaag hebben we het alleen over de goede kanten (allé grotendeels toch)

Het is  precies of je iedere dag meer woordjes ontdekt. De dingen die je kent benoem je dan ook iedere keer. Daar hoort helaas ook die clown met zijn pyama bij, hoe je er in slaagt om telkens opnieuw die kerel eruit te halen is ons een raadsel. We mogen geen winkel of etalageraam voorbij, als hij er staat heb je hem gezien en vaak duusd keer sneller dan dat wij dat kunnen. ’t is iets bizar.

Naast de naam van de clown kan je ook wel al een aantal andere woordjes zeggen: Lich (licht),  poe (poes),  bal, mama, papa, nicnac (uurwerk), manaan (banaan) , taate (tante), lees? (ik ga op je schoot zitten om samen een boek te lezen)… Flink vinden wij dat hier.

Het schattigst van al is hoe je probeert om versjes na te zeggen. Het lukt nog niet zo goed maar je blijft wel oefenen en dat is super om te zien, appelsien laat u zien is  hier ten huize een topper.

Je kan ook zeer goed duidelijk maken wat je wel en niet wil. Soms met de nodige decibels. Staan wijzen aan de koekjeskast, tieren als je geen kleren wil aan doen. Maar lieve schat, je moet weten dat mama’s niet altijd doen wat jij wil. Die kleren moeten echt aan, heb je immers al putje winter kindjes in hun  blote poep op straat  zien lopen, neen hé. Daar is een reden voor hoor.
Even vaak ben je ook gewoon superflink. Je jas opruimen, de tafel helpen dekken, de poes aaien (soms ook aan de oren trekken, gelukkig is Miro een taaie) en ja zelfs helpen bij het afwassen.

Je bent een flinkerd!

kus
je mama

verstopt

Advertenties

3 thoughts on “Brief aan mijn zoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s