nare plekken

Onze kleine man heeft het goed te pakken. Nare, rode droge plekken over zijn hele lijfje. En hoe hard ik ook smeerde de plekken wouden niet meer wijken. Tijd voor een bezoekje aan de kinderarts dan maar zeker.

De dokter keek en zag dat het niet zo goed was, dingen als een speciaal pakje en de leeftijd om allergie te ontwikkelen werden uitgesproken. Ze slaagde erin om me een schuldgevoel kado te doen (hoe doen die dat iedere keer zou dat in hun opleiding zitten) Maar er werden ook een hele reeks zalfjes voorgeschreven. En je gelooft het of niet maar na een eerste wrijfbeurt gisteren zag ik deze morgen al wel resultaat. Niet zo rood meer en er werd ook al minder gekrapt.

Dat Lou de laatste tijd zo slecht sliep was volgens de kinderarts ook niet verwonderlijk, waarschijnlijk werd hij wakker van de jeuk dus hup ook daar druppeltjes voor.
Dat slapen was deze nacht nog niet echt beter, een half uur gekrijs en midden in de nacht kan ik dat niet echt appreciëren, maar nadien sliep hij wel tot 10u en dat was nog nooit gebeurt.

We gaan dus dapper wrijven iedere morgen en avond min. 2laagskes boven elkaar en hopen dat hij er zo rap vanaf is.

En ja voor diegene die het interesseert nog een paar tips:

 • wassen met maar de helft zoveel wasmiddel
 • wassen zonder wasverzachter (beetje azijn in de plaats, is nog eens goed voor je machine ook)
 • zoveel mogelijk katoenen kleren laten dragen
 • zo weinig mogelijk in bad en met niet te warm water
 • toch een badje, eerst wassen en afspoelen en dan kindje laten weken in bad met olie
 • na een bad met olie droog deppen
 • en smeren hé, wij gebruiken hier voorlopig de exomega van Aderma, maar onze apotheek gaf een hele lading staaltjes mee om uit te proberen
Advertenties

9 thoughts on “nare plekken

 1. Astor wordt ook ingevet met exomega. Werkt heel goed vind ik. Daarvoor gebruikte ik stelatria van mustela, maar dat hielp niet zo goed.
  En waarover zou je dan een schuldgevoel moeten hebben? :-/

 2. Schuldgevoel? Waarom zou je dat moeten hebben? M is geboren met een droog vel (het kind had kloven aan haar voetjes na 2 dagen!) en dat werd erger door wat de materniteit aanraadde, namelijk die stomme Mustela producten! En na een paar weken kwamen de rode droge vlekken.
  Nog een reeks tips: wassen met Le Chat, Omino Bianco of Persil Eco Power, idd geen wasverzachter, geen enkele wasgel meer gebruiken voor het lichaam gewoon wassen met olie en dan in bad laten weken, max 2x/week in bad.
  Wij gebruiken om in te smeren Lipikar van La Roche-Posay en ook de Cold Cream van Weleda. Er wordt ook aangeraden telkens te veranderen van crème of zalf wanneer de verpakking leeg is want er kan gewenning optreden…
  Het komt overal voor, dus ik zie niet in waarom ze je een schuldgevoel zouden moeten aanpraten?

 3. Hier ook een fan van Exomega. Tristan en Myrddin hebben allebeid eczema, maar met de verzorgingsproducten van Aderma is het allemaal redelijk onder controle te houden.
  De zeep is ook goed, trouwens (Huile nettoyante van Aderma en de badolie van Balneum).

 4. ajaj. en dan is de therapie volhouden vooral zo lastig he. enfin, dat is toch hier vaak het geval.
  Schuldgevoel is absoluut niet nodig, tegenwoordig worden ze aan alles allergisch en vaak weet je dan nog niet eens waaraan.

 5. Wij moesten stijfsel in het badwater doen. Wel niet zo goed voor de afvoerbuizen naar het schijnt, maar het badwater wordt dan lekker zacht en dan had Thybe ook veel minder last van droge huid en rode plekken.

 6. heyhey, ik gebruik al jaren azijn ipv wasverzachter,
  ben nu ook overgeschakeld op die wasschelpen (ga die dit weekend eens uitproberen, ik hou je op de hoogte) ipv wasmiddel. Ik gebruik ook enkel Weleda voor onze kleine meid,

  en verder… schuldgevoel, meid toch, elk kind is anders!! en elke mama doet wat best is voor haar kind, laat die stoute dokters maar zeggen wat ze willen!

 7. Hier ook een exomega gebruiiker. We gebruiken die voor de massage sessies zo nu en zo (zowel Nand als Mats zijn de gevoelige huid redelijk ontgroeid, maar kunnen af en toe wel een smeerbeurtje gebruiker).
  Kregen voor Nand ook Locobase Repair voorgeschreven van de huidarts. Is nog wat vetter dan de exomega.
  Hopelijk is het snel beter!

 8. Pingback: koetje boe « fie vertelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s