Stoofpotje van blinde vinken met worteltjes

Deze was reuzelekker en ik wil het gewoon onthouden.

Nodig:

– 3 blinde vinken
– 500 g wortelen
– 4 middelgrote aardappelen
– 1 sjalotten
– 2 eetl. donkere rozijnen
– 2 eetl. pijnboompitten
-1 dl rode porto
– 2.5 dl rundsbouillon
– 1 eetl. boter
– 2 koffiel. kruidentuiltje (Topaz)
– instantsausbinder
– peper en zout

Voorbereiding: 

– Snipper de sjalotten in stukjes.
– Schil de aardappelen en snij ze in schijven van 1 cm dik.
– Snij de wortelen in schijfjes.

Bereiding

– Laat 1 eetl. boter smelten in een brede braadpan. Bak de blinde vinken langs alle zijden mooi bruin. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten het laatst toe en laat even meebakken.

– Schik de blinde vinken in het midden van de braadpan en verdeel de (diepgevroren) wortelen en de aardappelschijfjes er rond. Leng aan met de porto en de kalfsfond (de groenten moeten bijna volledig onder het vocht staan; voeg eventueel nog een beetje kalfsfond toe).

– Strooi er de rozijnen en pijnboompitten over en kruid met 2 koffiel. kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat op een matig vuur gedurende 15 tot 20 min. (diepvriesgroenten 25 à 30 min.) sudderen.

– Bind met instantsausbinder en laat even goed doorkoken.

– en smullen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s