1 week later

Vorige week lag ik nu ergens op de verloskamer uit te blazen met een verse baby in mijn armen.
Ondertussen zijn we al een paar daagjes thuis. In Oudenaarde ga je na 4 ligdagen naar huis, maandag was ik daar blij mee maar achteraf gezien was een extra dagje niet slecht geweest.

Thuis zijn we nu volop bezig met op ons plooi te komen. En dat lukt… soms goed en soms wat minder. We geven ons nog een paar weekjes en dan gaat dat hier weer draaien zoals daarvoor.
Die roze wolk daar zijn we al een paar keer goed afgedonderd, gelukkig is er hier mannevolk in huis om mij dan op te vangen.

Lou is een schat van een grote broer, oh ja hij heeft het lastig en ja hij is nog drukker en luider dan dat we van hem gewoon zijn. Maar hij is ook super lief en zou niks anders doen dan zoentjes geven en Ellis vastpakken.
Sinds gisteren is hij ook gewoon terug naar de creche omdat hij zelf vroeg (met de nodige tranen erbij) om bij tillabelle te gaan en omdat dat voor mama & papa net iets makkelijker is (hoe egoistisch dat ook mag klinken)

Ellis die laat alles gewoon gebeuren: slaapt, drinkt, kijkt en denkt er waarschijnlijk het hare van.
Zo kregen we gisteren Magda de vroedvrouw op bezoek, en kon ons sebiet geruststellen dat we goed bezig zijn. Ellis was al goed bijgekomen en dat is eigenlijk wel fijn om te horen als je al een paar dagen met die borstvoeding aan het proberen bent.

Het komt goed hoor, het komt goed. Misschien nog niet morgen maar dat is niet erg.

DSC01758

Advertenties

5 thoughts on “1 week later

 1. Het komt zeker goed. Eerst die verdomde hormonenstorm ondergaan…

  En als Lou zelf vraagt om naar ‘tillabelle’ te gaan, moet je je toch niet schuldig voelen, zeker! Zelfs moest hij er niet zelf om vragen, is schuldgevoel niet nodig, vind ik. Jullie hebben die extra rust en tijd alleen met de dochter nodig. Punt. En voor Lou is die routine en structuur ook niet slecht.

  Ik wens je alleszins niet te veel valpartijen meer van die roze wolk toe 🙂

 2. Geef het gewoon rustig de tijd, het komt vast en zeker goed!
  Onze Kleine Vent zal na de geboorte van zijn zusje ook gewoon naar de crèche blijven gaan hoor, daar moet je je zeker niet schuldig over voelen
  Ik wens je de komende dagen en weken veel roze wolk-gevoel toe!

 3. tuurlijk komt alles goed,
  die rothormonen nog even wegwerken, en daarna zalig genieten op de grote roze wolk!

  en laat die grote broer maar even ”gewoon Lou” zijn op de crèche,
  die borstvoeding, tja, even doorbijten, wij zijn aan onze 10e maand begonnen.

  groetjes.

 4. Inderdaad?? Waarom zou je je schuldig voelen? Omdat je je kind in verwarrende tijden regelmaat en structuur geeft? Omdat je je zelf in vermoeiende tijden wat rust geeft? Nergens voor nodig toch??? Lou is daar gelukkig en content, da’s toch het enige wat telt?

  En de rest, dat komt wel jong. Zoals je zegt, alles op zijn tijd en voor je het weet, zit je weer in de flow en gaat (bijna) alles (meestal) van zelf 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s