Brief aan mijn zoon

Lieve Lou,

Toen je er pas was zei iedereen dat we er van moesten genieten, want dat je vlug groot zou zijn.
En ze hebben potverdorie gelijk want kijk sinds vorige week ga jij gewoon naar school.

Vooraf had deze mama het daar een beetje lastig mee, weg uit dat veilige nestje bij Hilde en Isabelle naar een grote school. Hadden we toch niet beter voor die kleine rustige school gekozen en kan je wel genoeg je plan trekken. Deze mama twijfelt en piekert dan weleens (ja, ook mama’s twijfelen wel een keertje).
Maar kijk het ging goed, je liet geen traan. Dat Juf Kelly (baby in de buik) vervangen werd door Juf Noémie liet je niet aan je hartje komen en om 10u zat je gezellig te konkelfoezen en koekjes te eten (euh ja, ik weet dat. Mama’s die weten alles*)

Alleen heb je het sinds gisteren toch een beetje moeilijk en ben je er vooral ’s nacht hard mee bezig. Er waren traantjes en je eigen juf is ziek waardoor je gisteren en eergisteren andere juffen had, waarschijnlijk even lief maar dat je het er lastig mee hebt is best te snappen. Neem maar rustig je tijd om aan al die nieuwe dingen te wennen. Het komt wel goed hoor, echt!
Gelukkig mag ik ’s middags steeds een blij kindje afhalen, een kindje dat zegt dat hij nog naar school gaat gaan en na een dikke dut thuis gezellig speelt en zijn zusje entertaint.

En euh, na deze week nog 1weekje en het is al vakantie 😉

Dikke kus,
je mama

* Er is hier sprake van een interne schoolbron, die zo lief is om een keertje te gaan piepeloeren 😉

Advertenties

One thought on “Brief aan mijn zoon

  1. brief aan mijn dochter

    Heel veel gaat er zo’n klein peuterhoofdje om hoor de eerste schoolweken, al het vertrouwde verandert ! En ja dan kunnen ze wel eens lastig zijn en zou je ze achter het behang willen plakken.Dus een keertje zijn zin geven en dat tutje of dat uurtje tv toch maar toelaten kan echt geen kwaad hoor ! Dat maakt hem en mama rustig . Als het weer rustig in het hoofdje is gaat hij wel weer gewoon spelen !
    Goedbedoelde bemoeienissen van oma Calaline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s