tutjes en bomen

Mijn zoon dat is een moeilijke slaper, altijd al geweest, en soms gaat dat even beter en de dag erna is’t weer om zeep. Maar ik ben er van overtuigd dat ik hem binnen 13 jaar uit zijn bed ga moeten jagen dus er is hoop ;-).

Bij dat slapen hoorde tot voor kort een tutje (of 2 – 3) tot deze moeder besliste dat het genoeg was geweest. Hij kreeg het al een hele tijd niet meer overdag en ook ’s avonds in de zetel vroeg hij er niet meer naar.
En toen zei moeder dat het echt genoeg was geweest, dat kindjes van 3 best zonder tutje kunnen want dat tutjes voor baby’s zijn. Grote kindjes die gaan hun tutjes in de boom gaan hangen!

En dus gingen moeder en zoon op pad, naar de Tutjesboom in Gent (er staat er ondertussen ook eentje in Aalst). Mijn dapper kind stak zijn tutjes in zijn broekzak en zo trokken we naar de tuin van Kina.
Van de mevrouw aan het onthaal kregen we een mooi lint (en een kadootje) en de tuinman ging met ons mee om alles mooi in de boom te hangen naast alle andere tutjes van dappere kindjes

En Lou die mocht daarna in de winkel een knuffel kiezen en sinds een week of 3 ligt er ook een Kamiel in Lou’s bed (er kwam enige onderhandeling aan te pas want eigenlijk had Lou liever een kraan en een brandweerwagen en een betonmolen in bed)

tutjesboom

Heel soms vraagt hij nog eens naar zijn koe-tutje, die ging niet mee naar de boom maar zit in mijn naaikoffer   is bij de baby’s die geen tutje hebben.
En dat slapen dat gaat eigenlijk niet slechter dan anders, oh er is drama veel drama eens hij door heeft dat het echt bedtijd is! Met tieren en roepen en moeder die -tig keer terug naar boven moet, kleuterkuren zeker, this too shall pass.

Tuin van Kina vraag €1 om het tutje in de boom te hangen, maar daarvoor krijg je wel een mooi lint waar ook een naamkaart aanhangt en een kadootje voor het dappere kindje. De tuinman gaat mee want je kan dat er zelf niet inhangen. Wil je gaan, ga dus best op een weekdag. 

Advertenties

2 thoughts on “tutjes en bomen

  1. Een idee om te onthouden. We speelden eerder al met het idee om W. zijn tutje mee te geven met de Sint. Enne, niet lachen met auto’s in bed, want die van ons kiest elke avond een tractor / vrachtwagen / bulldozer / auto / bus / … om mee te slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s