een school om trots op te zijn

Bijna een jaar geleden stuurde ik een klein kleutertje naar school.
Lang heb ik getwijfeld of we wel goed hadden gekozen, was de school niet te groot, hadden we toch niet beter die methodeschool gekozen, is hij eigenlijk niet nog te klein. Veel vragen, heel veel zelfs en twijfels, dat ook.

Maar kijk, het is goed. Meer en meer ben ik ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Ja, het is een grote school maar de kleutertjes zitten apart van de grotere loebassen. Ze gaan op stap, mogen sneeuwmannen maken en komen vaak heerlijk vuil naar huis.
De school heeft sinds dit schooljaar een nieuwe directie en het doet de school precies wel deugd.
En ja natuurlijk is er gezaag aan de schoolpoort over de modder bvb, maar hey tegen de lente gaan ze wel een keischone nieuwe (en veilige) speelplaats hebben.

Als het kind ’s avonds niet mee naar huis wil, als de juf een knuffel krijgt voor we naar huis gaan, als hij ’s morgens “oh joepie” roept als hij hoort dat juf Els* ook op school gaat zijn.
Of zoals afgelopen 2 weken toen er een nieuwe klaspoppen geboren werden en ze voor de kleine Toeka’s een feest organiseerden. Als ouders kunnen we dan alleen maar kijken en ons kleutertjes zien stralen.

Ik denk dat het goed zit!

*Als Lou ’s morgens naar beneden komt vraagt hij: “Is Els op school vandaag?”, Els is de directrice en als zij er is dan weet Lou dat hij ook naar school kan, ah ja want zij is de baas van de school en heeft de sleutel. En ook, dan mag er ’s morgens niet naar tv gekeken  worden en in het weekend mag dat wel. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s