Brief aan mijn dochter

Ellisje,

Je bent groot aan het worden, en deze moeder moet dat grandioos onder ogen zien.
En dan ben je eigenlijk nog lang een echte baby geweest. Die tandjes duwden maar kwamen er maar rustig door en stappen deed je wel maar alleen als je jou veilig kon vasthouden.Nu lijkt het een beetje oneerbiedig als ik zeg dat je een baby bent, want een echte baby dat ben je al eventjes niet meer. Kruipen gebeurt nog zelden, op je wiebelende beentjes stap je overal naartoe, trappen klimmen om miro te vangen is ook al zo leuk en ook in de zetel klauteren is geen echte uitdaging. Neen, baby kunnen we jou niet meer noemen. Zeker niet omdat je besliste dat 1 dut per dag meer dan genoeg is, 2 keer is puur tijdsverlies. Een peuter in wording dus!

En eigenlijk is dat wel leuk zo een peuter in huis, dat je temperamentvol ben nemen we er met plezier bij, je hebt gewoon graag je goesting en gaat niet altijd akkoord als wij anders beslissen. Je zal in bad gaan als Lou ook in bad zit en je zal eten wat wij aan het eten zijn. En ja liefje, soms past dat en soms past dat niet. Gelukkig ben je een vrolijk kind en ben je met een een beetje gemanoeuvreer nog betrekkelijk afleidbaar.

Je hebt het wel eventjes lastig gehad hé, een goeie twee maand heb je nodig gehad om verschillende vallingen en andere vuile microben te overwinnen, dat in combinatie met een groeispurtje had een lastige soms knorrige Ellis als gevolg en zo kennen we jou niet. Het is  gelukkig voorbij, je stapt en tussen al dat vrolijk gebrabbel horen we ook regelmatig klanken komen die op woorden lijken. Dingen die waarschijnlijk alleen wij hier thuis verstaan, de wereld moet maar nog eventjes wachten op jouw getaterwater.

 

Dikke zoen,
Je mama
Ik kan dat wel zelf hoor!

Advertenties

One thought on “Brief aan mijn dochter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s