brief aan mijn dochter

Liefste Ellis,

Zo fier als een gieter zat je net in de auto, te blinken met een kroon op je hoofd. De tantes van de crèche gaven jou vandaag een beetje extra aandacht en daar genoot je duidelijk nog van.
Dat genieten deed je trouwens al de derde dag op rij. Het begon zondag toen we jou hier thuis vierden, ja een dagje vroeger maar als je 2 bent maakt dat niet zoveel uit. Je kreeg ’s morgens al kaarsjes om te blazen en een mooi pakje om open te doen. Wat we kochten was nogal rollenpatroon bevestigend, ik weet het, en misschien krijg ik hier later door jou wel tonnen kritiek voor maar kijk, je maakt immers graag soep voor ons en jouw poppen hebben ook al zo’n gigantische honger.

Nu je 2 bent kan ik echt niet meer zeggen dat je een baby bent, deze melige moeder moet  zich daar maar over zetten. Een peuter dat ben je en wat voor eentje. Een heerlijke schattige maar met een duidelijke wil. Je kan in een paar tellen veranderen van schattige krullebol naar furieuze dramaqueen gewoon omdat het niet gaat zoals jij het wil of omdat we niet direct begrijpen wat je bedoelt. Je laten razen en jou negeren is dan vaak het enige wat helpt.
5minuutjes later zit je dan wel op onze schoot, alsof je wil sorry zeggen maar je dat alleen met knuffels kan duidelijk maken.

Gelukkig met je het overgrote deel een schatje om in huis te hebben. Ik zit jou vaak stiekem te bekijken. Je tovert een glimlach op mijn gezicht als ik zie hoe zorgzaam je met de poppen en knuffels omgaat of wanneer je alle boeken richting zetel verhuist en er dan oneindig  lang in zit te kijken of als je naar Lou vraagt als we met ons 2 in de auto zitten.
Jou broer is je grote voorbeeld, je wil zo graag doen wat hij doet ook al lukken sommige dingen nog niet, jullie maken ruzie als de beste maar o wee als jullie elkaar geen kus of knuffel hebben kunnen geven voor jullie thuis vertrokken.

Je bent een zalige meid, eentje die nu al goed haar mannetje kan staan.
We zien jou graag!

Dikke zoen,
je mama

Advertenties

2 thoughts on “brief aan mijn dochter

 1. hoihoi,

  dat ziet er een leuk feestje uit,
  idd, 2 is geen baby meer, maar ze blijven toch voor altijd onze kleine meisjes hoor.
  en dat stereotyp… tja, mama maakt altijd zo’n lekkere dingen, zij willen dat ook kunnen,
  eigenlijk is dat hun manier om te laten zien hoe GOED wijzelf zijn 😉

  groetjes,
  wij.
  xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s