dagen zonder vlees met Pad Thai

Het is opnieuw dagen zonder vlees, niet met een grote officiele campange, maar wij doe wel terug mee. En eigenlijk is het ondertussen veel gemakkelijker geworden, ik vond ondertussen al veel eenvoudige, lekkere recepten maar ook in de supermarkten is het aanbod precies al uitgebreid.
Ook moet ik steeds minder uitleggen wat wij dan wel nog eten en op’t werk zag ik een vegetarische kookboek doorgeven worden, heerlijk!

Je kan nog altijd meedoen, zet je aanwezig op het dagen-zonder-vlees event op facebook en begin eraan.

Het is lekker, goed voor het milieu en je eet eens iets anders.

Hierronder trouwens nog een lekker receptje voor Pad Thai, ik haalde mijn inspiratie bij VTM koken en Albert Heijn en maakte er iets lekker van.

Wat heb je nodig:

  • 180 g tofu roerbakgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sambal oelek
  • 80 gr glasnoedels
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el
  • arachideolie
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g pinda’s gezouten
  • 2 eieren
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el rietsuiker
  • zakje wokgroenten (bij ons deze keer met veel sojascheuten

Wat moet je doen

  1. Breng water aan de kook. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
  2. Meng het roerbakgehakt in een kom met de sojasaus en de helft van de sambal.
  3. Snij de sjalotten in dunne halve ringen, de knoflook in flinterdunne plakjes en de  lente-uitjes in stukjes van +/- 5 cm.
  4. Doe een scheutje arachideolie in een wok en roerbak de sjalotjes en de look, doe er ook de groentjes en de lenteui bij.
  5. Klop ondertussen de eieren los met peper, zout en de rest van de sambal. Roerbak 2 eieren en voeg er de glasnoedels aan toe. Voeg 2 eetlepels rietsuiker, 1 eetlepel ongezouten pindanoten toe.
  6. Voeg als laatste de rijstazijn toe.
    Serveer op een schoon bordje en bestrooi met pinda’s.
  7. Eet smakelijk

Bron : VTM koken en Abert Heijn 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s