doe groen: Wereldwaterdag

Wat voor ons een evidentie is, dat water uit een kraan op meerdere plaatsen in ons huis, is het voor heel wat mensen niet.
850 miljoen mensen in de wereld zouden geen toegang hebben tot zuiver wateren elke 20 seconden sterft er ergens ter wereld een kind door het drinken van besmet water. (bron: klasse voor ouders)

22 maart is het wereldwaterdag geen betere dag om daar keer bij stil te staan, op Lou’s school mochten de kindjes vandaag enkel een flesje water meedoen en geen andere drankjes. Een goed idee eigenlijk, het is goedkoper (zeker als je een herbruikbare fles vult met kraantjeswater) gezonder en beter voor ’t milieu. In Gent waren ze daar al eerder op gekomen.

’t Is dus niet omdat er geen water in dat doosje zit dat het ook niet nodig was voor de productie ervan. Om van omver te vallen eigenlijk hoeveel water je nodig hebt om andere spullen te produceren.

Schaf je dus een schone herbruikbare fles aan en vul ze gewoon met water van de kraan.
En we gaan niet zot doen over levend of dood water.

Ondanks het feit ik zelf niet altijd het goede voorbeeld geef en veel te weining (water) drink op een dag zijn er hier wel  2 bobble’s in de running.

bobbleEn ik ben ook wel fan van dopper, alleen staat die voorlopig nog op mijn verlanglijstje
Dopper

 

 

 

 

 

 

Advertenties

3 thoughts on “doe groen: Wereldwaterdag

  1. En zelfs dat is niet nodig, die flessen met filter. Kraantjeswater is het meest gecontroleerde water, dagelijks 60 parameters (meer dan spa en consoorten). Alleen bij oude(re) huizen, waar de buizen nog van lood en dergelijke zijn, is er enige voorzichtigheid geboden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s