Indische dal #dzv

Schermafbeelding 2015-04-05 om 20.40.16

Dagen zonder vlees editie 2015 zit er op! Al bij al, voor ons, een vrij succesvolle editie. Ik bespaarde 492 m2 op mijn ecologische afdruk wat te vergelijken is met 390 baden of 585km autorijden.
In het begin moeten we altijd een beetje harder nadenken over wat we juist op het menu gaan zetten maar gaandeweg hebben we zo wel al een aantal favorieten

De vegetarische couscous van photocopy, de eiernasi van Riet als de kindjes mee-eten en de chilli sin carne horen daar zeker bij.
We deden de laatste week ook van Smartmat en de Indische dal met rijst en Griekse Yoghurt mag zeker ook in ons lijstje van favorieten.

Wat heb je nodig?
2 kleine uien
1 courgette
1 teentje knoflook
125gr witte rijst
100gr rode linzen
200gr kokosmelk
400gr gepelde tomaten
50gr snijbiet
potje Griekse Yoghurt
en dan ook nog : olijfolie, 1/2tl kaneel, 1/2tl komijn, 1/2tl gember, 1tl curry, 1/2tl paprika , snuifje cayennepeper en een bouillonblokje

En hoe maken we dat?
Hak 100gr ui en snij 1courgette in blokjes. Verhit de olie in de pan (ik deed dat in de wok) en bak de ui, de courgette en de geplette look samen met de kaneel, komijn, curry, cayennepeper, gember en de paprikapoeder op een matig vuurtje gedurende 5min.

Kook ondertussen de rijs

Voeg 1dl water, het bouillonblokje, de rode linzen, de kokosmelk, de gepelde tomaten, zout en peper toe en laat sudderen gedurende 15-20 min

Voeg de snijbiet toe aan de pan en laat nog een beetje sudderen

En hup op een bordje met rijst en een schepje griekse yoghurt

Smakelijk!
Untitled

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s